27 اردیبهشت
روز جهانی فشار خون
17 می هر سال به نام روز فشار خون نامگذاری شده است.
فشار خون بالا یا هایپرتانسیون:
نیروی فشاری وارده به دیواره سرخرگها (با ورود خون بداخل سرخرگها در اثر پمپاژ قلب)، فشارخون نامیده میشود. بعبارتی دیگر فشار خون یعنی فشاری که خون در هر انقباض عضله قلب به دیواره سرخرگها وارد میکند .
بیماری پرفشاری خون قاتل خاموش نامیده میشود، زیرا بیسروصدا و بدون علامت شخص مبتلا را به مرگ و پایان زندگی نزدیک میکند و اگر پرفشاری خون در مراحل اولیه کنترل نشود، نهتنها فعالیت دستگاه قلب و عروق، بلکه سایراعضای بدن نیزدچار مشکل میشود.
فشار خون بالا شایع ترین شکل بیماری قلبی عروقی است که تقریبا از هر سه نفر یک فرد به آن مبتلا می شود.
فشار خون بالا تهدید جدی محسوب می شود زیرا باعث می شود قلب شدید تر کار کند که نیازآن به اکسیژن را افزایش داده در ایجاد آنژین دخالت دارد.
در صورتی که این مشکل تحت کنترل قرار نگیرد خطر حمله قلبی ، سکته مغزی و بیماری کلیوی را افزایش می دهد.
بر خلاف تصور عامه مردم، پرفشاری خون در اکثر موارد بدون علامت است و افراد، با وجود فشارخون بالا ممکن است سال ها بدون علامت باشند و هنگامی فشار خون تشخیص داده شود که عوارض بیماری در فرد استقرار یافته باشد. بنابراین یکی از موانع مهم کنترل مؤثر فشارخون بالا، عدم اطلاع مردم از بالا بودن میزان فشارخون خودشان است. با این حال با انجام مراحل ساده ای، می توان ارزیابی استاندارد میزان فشارخون را در برنامه های ارتقای سلامت گنجاند.
تمامی افراد جامعه و همچنین بیماران مبتلا به پرفشاری خون باید به این موضوع توجه داشته باشند که کاهش مقدار نمک در رژیم غذایی و پرهیز از مصرف مواد غذایی چرب و داشتن برنامه منظم فعالیت بدنی هوازی مانند پیاده روی، دوچرخه سواری و شنا، مهمترین عامل در کنترل بیماری آنان است و بدون رعایت این نکات، درمان های دارویی به تنهایی چندان موفقیتی نمی توانند داشته باشند.
نظر دهید