۷ عامل خطر منحصر به فرد، برای
بیماری قلبی و سکته مغزی در زنان
محققان کلینیک مایو گزارش داده اند که بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر زنان و مردان در ایالات متحده است. با این حال، علائم این بیماری ممکن است برای زنان متفاوت باشد.
به گزارش آوای سلامت به نقل ازactivebeatدر عین حال، عوامل خاصی وجود دارد که تقریبا به طور انحصاری برای زنان است و می تواند خطر سکته مغزی را در آنها افزایش دهد. سکته مغزی نیز علت سوم مرگ و میر و ناتوانی در ایالات متحده است.
با این اوصاف عوامل خطر خاص برای ابتلا به این بیماری ها در زنان از این قرارند:
هورمون ها: بنیاد ملی قلب و سکته مغزی کانادا اعلام کرده که هورمون استروژن در زنان عامل افزایش سلامت قلب در سنین ۱۲ تا ۵۰ سالگی است. اما خواص حفاظتی این هورمون بنا به دلایلی مانند کاهش استروژن ناشی از سن یائسگی کم می شود.
مصرف قرص های ضد بارداری: قرص های ضد بارداری از آن دست قرص هایی هستند که بیشتر زنان با وجود عوارض موجود، بر اثر عدم آگاهی از عوارض خطرناک آن اقدام به مصرف خودسرانه و طولانی مدت می کنند. این قرص ها دارای دو جزء اصلی استروژن و پروژسترون هستند که هر جزء از این هورمون ها عوارضی بر بدن بر جای می گذارند. عوارض گوارشی نظیر تهوع، استفراغ و افزایش وزن به علت احتباس آب در بافت های بدن از عوارض هورمون استروژن موجود در این قرص ها است. مصرف آنها بر روی سیستم انعقاد خون تاثیر گذاشته و موجب افزایش فاکتورهای انعقادی می شود. بنابراین احتمال خطر ابتلا به سکته های مغزی در افرادی که از این نوع قرصها استفاده می کنند، بالا می رود.
دیابت: دیابت به خودی خود یک وضعیت سلامتی است که می تواند باعث عوارض مرگبار در زنان و مردان شود اما دیابت بارداری در زنان یک هشدار اولیه برای خطرات قلبی در آینده است. به این ترتیب که زنان با سابقه دیابت حاملگی ۴۳ درصد بیش از دیگران در معرض حمله قلبی یا سکته مغزی هستند.
هورمون درمانی جایگزین: برخی از زنان بعد از یائسگی تصمیم به انتخاب این نوع درمان می گیرند. در حالی که انجام هورمون درمانی خطر بروز برخی مشکلات جدی مانند پوکی استخوان، سرطان روده و بیماری های قلبی را کاهش می دهد اما از طرف دیگر احتمال تشکیل لخته خون و بروز سکته مغزی در صورت بلندمدت بودن این درمان نیز وجود دارد.
کلسترول بالا: استروژن یکی از عوامل کلیدی کنترل کلسترول در زنان است و بعد از یائسگی، همراه با کاهش آن، خطر ابتلا به کلسترول بالا در زنان بیشتر می شود. کلسترول بد خود عامل تحت فشار قرار دادن سیستم قلبی عروقی است و باعث بیماری های قلبی، نارسایی قلبی و سکته مغزی می شود.
تری گلیسیرید و جنسیت: اگرچه هر کسی با هر جنسیتی می تواند دچار افزایش تری گلیسیرید شود اما زنان در معرض سنین یائسگی، کسانی که قرصهای ضد بارداری مصرف می کنند و مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک بیشتر در معرض تری گلیسیرید بالا هستند. فاکتورهای مشترک در این زمینه برای مردان و زنان عبارت است از اضافه وزن، عدم تحرک، و سابقه خانوادگی ابتلا به تری گلیسیرید بالا. کم کاری تیروئید نیز می تواند یک عامل مشترک برای هر دو جنس زن و مرد باشد.
استرس: بر طبق نتایج مطالعات، زنانی که تحت استرس و فشار روانی شدید قرار می گیرند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی و به دنبال آن سکته مغزی هستند. این خطر در زنان مسن بسیار بیشتر از مردان است./
نظر دهید