۹ گام برای
پیشگیری از سرطان روده
دو گام برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ شناخته شده است: کولونوسکوپی برای افراد بالای ۵۰ سال و اتخاذ سبک زندگی سالم.
به گزارش آوای سلامت به نقل ازeverydayhealthمتخصصان تاکید می کنند که حتی اگر نتایج غربالگری برای تشخیص سرطان روده بزرگ خوب بودند، شما همچنان نیاز به اتخاذ عادات سالم در زندگی برای پیشگیری از این بیماری در آینده دارید:
حرکت کنید: حفظ وزن سالم و ورزش های منظم، یک راه طولانی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ است. هدف، برداشتن ۱۰ هزار گام در روز یا حدود ۴ تا ۵ مایل پیاده روی در روز است. برای شروع از روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی و برای ۵ بار در هفته شروع کنید و کم کم به این میزان بیفزایید.
میوه، سبزیجات و غلات سبوس دار بخورید: رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات و غلات، شما را تا حد زیادی از ابتلا به سرطان روده بزرگ دور می کند. فیبر موجود در این مواد غذایی برای حفظ سلامت روده موثر است. حتی مطالعات انجام شده تاکید می کنند که مصرف مکمل های فیبر به اندازه منابع طبیعی نمی توانند تاثیر داشته باشند. ایده بهتر برای حفظ سلامت روده ها، نوشیدن مقدار زیادی آب به همراه فیبر است.
منابع پروبیوتیک را فراموش نکنید: تمام محصولات پروبیوتیک از جمله کفیر و ماست، و دیگر مواد غذایی با بهبود هضم و تقویت سیستم ایمنی بدن در ارتباطند. برخی مطالعات نیز نشان داده اند که مصرف منابع پروبیوتیک منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می شوند. غذاهای تخمیر شده مانند کلم ترش، ترشی ها، کیمچی، مارچوبه و ... نیز از منابع خوب پروبیوتیک هستند.
چربی های اشباع و نمک را کمتر مصرف کنید: مواد غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ مانند ماهی های چرب را جایگزین چربی های اشباع شده مانند گوشت قرمز، گوشت سرخ شده و ... کنید. گوشت های فراوری شده به دلیل وجود ترکیبات نیتروژن در گوشت به نام آمین هتروسیکلیک، خطرناک هستند. توصیه بر مصرف دو وعده گوشت قرمز به عنوان غذای اصلی در هفته است.
الکل ننوشید: مصرف الکل نیز به افزایش خطر سرطان روده بزرگ کمک می کند.
از تمام اشکال توتون و تنباکو اجتناب کنید: علاوه بر افزایش خطر کلی ابتلا به سرطان، مطالعات نشان داده اند که تنباکو به طور قابل توجهی، خطر مرگ را در مبتلایان به سرطان روده بزرگ افزایش می دهد. برآورد شده است که ۱۲ درصد از مرگ های ناشی از سرطان کولورکتال در ایالات متحده به خاطر مصرف دخانیات بوده است.
به موقع غربالگری کنید: کولونوسکوپی به عنوان یک روش غربالگری اجازه می دهد تا متخصص گوارش با بررسی داخل کولون و رکتوم، و همچنین با حذف توده های سرطانی احتمالی و توده های پیش سرطانی، از ابتلا به سرطان روده بزرگ پیشگیری کند. همه بزرگسالان بالای ۵۰ سال این تست را باید انجام دهند و هر ۱۰ سال یکبار آن را تجدید کنند. اگرچه در برخی از موارد که احتمال ابتلا به سرطان بیشتر است، این تست باید زودتر از سن ۵۰ سالگی تکرار شود.
از آسپرین استفاده کنید: مطالعات تصادفی نشان داده است که مصرف روزانه یک عدد آسپرین خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را تا ۲۰ درصد کاهش می دهد. البته استفاده گسترده از این دارو توصیه نمی شود چون خطر ابتلا به خونریزی از دستگاه گوارش و بروز زخم گوارشی وجود دارد. افراد در معرض خطر سرطان کولورکتال اما می توانند روزانه ۳۲۵ میلی گرم آسپرین دریافت کنند. با پزشک تان در مورد مضرات و منافع این دارو صحبت کنید.
ویتامین دی بخورید: تحقیقات نشان می دهد که افراد با سطوح پایین تر ویتامین دی در خون یعنی زیر ۲۰ نانوگرم در میلی لیتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند. در حالی که این میزان اگر بالاتر از ۳۰ نانوگرم در میلی لیتر باشد، خطر سرطان روده بزرگ کاهش خواهد یافت. توصیه بر دریافت روزانه ۲۰۰۰ واحد بین المللی ویتامین دی است.
منبع:آوای سلامت
نظر دهید