• 1395/04/15 - 08:05
  • تعداد بازدید خبر : 70
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
مصرف چای داغ احتمال ابتلا به سرطان مری را 10 برابر می کند

مصرف چای داغ احتمال ابتلا به سرطان مری را 10 برابر می کند

دکتر ملک‌زاده نوشیدن مایعات داغ را یکی از مهمترین عوامل سرطان‌زا عنوان کرد و گفت: در یک مطالعه درجه حرارت چای که توسط 50 هزار نفر نوشیده می‌شد؛ اندازه‌گیری و مشخص شد کسانی که چای با دمای بیش از 65 درجه می‌نوشند، 10 برابر بیشتر از افرادی که چای ولرم مصرف می‌کنند به سرطان مری مبتلا می‌شوند

به گزارش آوای سلامت، رییس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: پس ‌از آنکه این تحقیق در نقاط دیگر دنیا نیز انجام شد، سازمان بهداشت جهانی مونوگرافی را صادر و اعلام کرد نوشیدن مایعات داغ سرطان‌زاست.

دکتر ملک‌زاده مصرف تریاک را دومین عامل ابتلا به سرطان مری و معده عنوان کرد و گفت: در چندین مطالعه دیگر که برای نخستین بار در دنیا صورت گرفت، توانستیم ثابت کنیم مصرف تریاک سرطان مری را 2.5 برابر، سرطان معده را 3 برابر، سرطان ریه را 2 برابر، سرطان لوزالمعده را 3 برابر و سرطان مثانه را نزدیک به 4 برابر افزایش می‌دهد و به‌طورکلی سرطان همراه با سکته‌های قلبی و مغزی جز مهمترین عوامل مرگ‌ومیر در افراد تریاکی است.

وی افزود: از میان جمعیت 50 هزار نفری مورد مطالعه، 8 هزار نفر روزانه نیم گرم تریاک مصرف می‌کنند و این فرصتی بود که بتوانیم ثابت کنیم تریاک نیز یکی از عوامل سرطان‌زاست. البته پیش از این سازمان بهداشت جهانی سیگار را به‌عنوان عامل سرطان‌زا اعلام کرده و چون در مورد تریاک مطالعه‌ای با این کیفیت و دقت صورت نگرفته بود در این رابطه اعلامیه‌ای نیز صادر نشده بود.

رییس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، از صدور مونوگرافی سازمان بهداشت جهانی مبنی بر سرطان‌زا بودن تریاک خبر داد و گفت: نتایج این تحقیقات به سازمان بهداشت جهانی اعلام و به زودی مونوگرافی در این زمینه صادر خواهد شد.

عضو هیات علمی دانشگاه، با بیان اینکه تیم تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تهران پس از سالها تحقیق موفق شد دو عامل مهم سرطان مری را بیابد و آنرا به ثبت جهانی برسانند، افزود: البته در این مدت تأثیر 10 عامل دیگر مانند مصرف آب مانده در آب‌انبار، مصرف زیاد نمک، تغذیه ناسالم و مصرف غذای سوخته و برشته‌شده، مسواک نزدن، کمبود مصرف میوه و سبزی وزندگی نزدیک با حیوانات نیز در بروز سرطان مری ثابت‌شده است.

دکتر ملک‌زاده با اشاره به کاهش شیوع سرطان مری در ایران گفت: در سال 1358 از منطقه گنبدکاووس و شرق استان گلستان، 175 مورد سرطان در هر 100 هزار درصد گزارش‌شده بود و اخیراً این عدد به 70 در 100 هزار درصد رسیده است و با بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی منطقه و باسواد شدن مردم شرایط بهبود پیدا کرد.

وی با ابراز تعجب از اینکه هنوز برخی از اطباء و کارکنان نظام سلامت تأثیر نوشیدنی داغ و مصرف تریاک بر سرطان مری را جدی نمی‌گیرند افزود: امیدوارم با بیانیه سازمان بهداشت جهانی عوامل سرطان‌زا در کشورمان و هم جای دنیا بیشتر شناخته‌شده و مورد توجه قرار گیرد.

 
  • گروه خبری : اخبار بیمارستان شهید نورانی تالش
  • کد خبر : 18489
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1395/04/15 08:05