• 1396/10/27 - 12:50
  • تعداد بازدید خبر : 86
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
۶ بیماری مرتبط با

سلامت موها

بنا به تحقیقات مختلف، تغییرات در ظاهر، بافت و ضخامت موها می تواند نشانه ای از مشکلات نهفته سلامتی باشد.


به گزارش آوای سلامت به نقل ازeverydayhealthتغییرات ناگهانی در موها مانند ریزش مو، و یا نازک شدن موها هر کدام به نوعی گویای مشکلات بهداشتی قابل درمان هستند:

کم خونی: اگر شما به طور ناگهانی متوجه ریزش موی سر خود شده اید، این می تواند نشانه کم خونی فقر آهن باشد. یک آزمایش خون می تواند سطح آهن در خون شما را مشخص کند. افرادی که گیاه خوار هستند و یا زنانی که دوره های سنگین قاعدگی را دارند، بیشتر به این عارضه مبتلا می شوند. مکمل های آهن و تغییر در رژیم غذایی با مصرف خوراکی های غنی از آهن این نوع ریزش مو را کنترل می کند. ریزش مو همچنین به طور موقت می تواند به تغییرات ناگهانی در سطح استروژن بعد از بارداری و یا بعد از توقف مصرف قرصهای ضد بارداری رخ دهد.

کمبود پروتئین: پروتئین، جزو ضروری برای ساختن موها است، بنابراین اگر به مقدار کافی پروتئین مصرف نکنید، متوجه ریزش و نازک شدن موها می شوید. افرادی که دارای مشکلات معده -روده ای هستند و یا افرادی که جراحی بای پس معده را انجام داده اند ممکن است دارای مشکلاتی در جذب پروتئین باشند. این مشکلات را پزشک می تواند درمان کند. اما این را بدانید که بیشتر نازک شدن موها، حتی در خانم ها، می تواند ارثی باشد.

شوره سر: وجود پوسته زرد و یا سفید در بین موهایتان، و یا حتی ابروها، نشانه درماتیت سبوره است. شامپوهای مخصوص شوره و کورتیزون های تجویزی توسط پزشک می تواند درمان کننده شوره سر باشد. شوره سر می تواند به علت مخمر و یا التهاب پوستی رخ دهد. شوره سر، معمولا در زمستان بدتر می شود.

استرس: هر کسی می داند که استرس موهای سر را خاکستری می کند. استرس با ایجاد التهاب، سبب از کار افتادن سلول های تولید کننده رنگدانه می شود.

سندرم کوشینگ: موهای شکننده نشانه ای از ابتلا به سندرم کوشینگ است. این سندرم در اثر افزایش ترشح هورمون کورتیزول از غده فوق کلیوی رخ می دهد و علائمی مانند افزایش فشار خو، خستگی و کمردرد را به همراه دارد. برای برخی افراد درمان این سندرم نیاز به جراحی، شیمی درمانی و پرتو درمانی دارد.

بیماری تیروئید: افرادی که دچار کم کاری تیروئید می شوند، ممکن است متوجه افزایش ریزش موها و تغییر در ظاهر آنها شوند. کم کاری تیروئید به معنای آن است که غده تیروئید شما به درستی کار نمی کند و این اختلال می تواند منجر به خستگی، عدم تحمل سرما، درد مفاصل، درد عضلانی، چهره پف کرده و افزایش وزن نیز بشود./


  • گروه خبری : اخبار بیمارستان شهید نورانی تالش
  • کد خبر : 32876
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1396/10/27 12:50