شایع تابستانی
از 7 خطر شایع تابستانی اجتناب کنید
به گزارش آوای سلامت به نقل ازaboutاز جمله بیماری هایی که خطر آنها در فصل گرم سال به مراتب بیشتر از فصول دیگر است، می توان به موارد زیر اشاره کرد.
سرطان پوست: سرطان پوست از شایع ترین انواع سرطان است و فصل گرما و تابستان به دلیل بالا بودن میزان اشعه ای که از خورشید به زمین می تابد یکی از خطرناک ترین فصل ها برای افراد در معرض خطر به شمار می رود. افرادی که مدت زمان بیشتری را زیر نور آفتاب می مانند و دچار آفتاب سوختگی می شوند، افراد با پوست و موی روشن، افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پوست را دارند، افراد بالای 50 سال بیشتر در معرض خطر سرطان پوست هستند. بسیاری از انواع سرطان پوست قابل پیشگیری است و افراد با محافظت از پوست خود می توانند مانع از بروز سرطان شوند: از نور خورشید در میانه روز دوری کنید. معمولا بین ساعات 10 صبح تا 4 بعد از ظهر، نور خورشید با شدیدترین حالت می تابد. در طول سال از ضدآفتاب استفاده کنید. ضدآفتاب ها تمام تشعشعات مضر فرابنفش خورشید را جذب نمی کنند، اما نقش بسیار موثری در محافظت از پوست در برابر این اشعه های مضر و ایفا می کنند. از آنجا که ضدآفتابها محافظت کاملی در برابر نور خورشید به عمل نمی آورند، بهتر است از لباس های پوشیده استفاده کنید که بازوها و پاها و بدن را بپوشاند. از نورها و لامپ هایی که برای برنزه کردن استفاده می شود دوری کنید.
سکته گرما: این بیماری وخیم تهدید کننده زندگی است. در سکته گرما، درجه حرارت مرکزی بدن افزایش می یابد. درجه حرارت بسیار بالا ناشی از سکته گرما می تواند منجر به آسیب دائمی در بدن شود. برخی از نشانه های سکته گرما عبارتند از گیجی، تنفس سریع و کوتاه، تعریق، ضربان قلب سریع. سکته گرما نیاز به اورژانس پزشکی دارد. مهمترین معیارها جهت پیشگیری از سکته های گرما اجتناب از کم آب شدن، و اجتناب از فعالیت های فیزیکی شدید در گرما و هوای شرجی هستند. اگر مجبور هستید که فعالیت های فیزیکی را در هوای گرم انجام دهید، مایعات زیاد بنوشید (از قبیل آب و آب میوه) اما از الکل یا قهوه و چای اجتناب کنید چرا که ممکن است منجر به کم آبی (دهیدراتاسیون) شوند. جهت هیدارته کردن خودتان استراحت های مکرر بدهید. کلاه، لباس های رنگ روشن، سبک و گشاد بپوشید.
مسمومیت های غذایی: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده تخمین می زند که 76 میلیون نفر از مسمومیت غذایی در فصل تابستان رنج می برند. اجتناب از مسمومیت های غذایی در تابستان به رعایت دستورالعمل های ساده در مورد ایمنی مواد غذایی و نحوه دست زدن به مواد غذیی امکان پذیر است. سالمندان و کودکان و همه افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است، مستعدترین افراد برای ابتلا به مسمومیت های غذایی هستند. خیلی وقت ها این مسمومیت های غذایی می توانند جدا خطرناک باشند. اسهال و استفراغ شدید و مقاوم به درمان به کم آبی بدن منجر شده و خیلی وقت ها منجر به مشکلات کلیه، قلبی و عضلانی و حتی مرگ در افراد مسن و کودکان می شود. پس بهتر است تا حد امکان از خوردن غذا در بیرون از منزل خودداری کنید. غذاها را در فریزر و یخچال و در ظروف مناسب نگهداری کنید. فراموش نکنید در فصل تابستان غذایی که بیشتر از دو ساعت بیرون از یخچال باشد، دیگر بی خطر نیست. در دماهای بالاتر از 40 درجه سانتی گراد غذایی که برای بیشتر از یک ساعت بیرون از یخچال باشد، دیگر قابل خوردن نیست.
بیماری های چشمی: اشعه یو وی خورشید می تواند بخصوص در فصل تابستان به سلامت چشم شما آسیب بزند. در فصل تابستان استفاده از عینک آفتابی بسیار ضروری است و آنها برای فیلتر کردن نور یو وی. مطمئن باشید که عینک آفتابی شما این اشعه را به طور 100 درصد جذب می کند و به طور کامل چشم شما را می پوشاند.
خطر بیماری های قلبی: تحقیقات جدید نشان داده اند که گرمای بیش از حد هوا می تواند از دلایل مهم مرگ در بیماران قلبی باشد. اگرچه سرما هم می تواند برای سلامتی مضر باشد، اما گرما خطرناک تر است. موج گرما در فصل تابستان با تاثیرات منفی بر روی ریتم و ضربان قلب، فشار خون، کلسترول خون و نیز غلظت خون زمینه را برای حملات قلبی فراهم می کند. گاهی اوقات هم خطرات گرما برای بیماران قلبی به این خاطر است که در گرمای زیاد، سیستم قلب و عروق ضعیف بیماران قلبی خسته می شود، چراکه لازم است برای تنظیم دمای بدن در حد طبیعی سخت تر و شدیدتر کار کند. این کار زیاد برای قلب بیمار به تشدید علائم بیماری و خیلی وقت ها مرگ منجر خواهد شد. لازم است بیماران قلبی در روزهای گرم تابستان تا حد امکان در خانه بمانند و از فعالیت های بدنی سنگین خودداری کنند.
گزش حشرات: گزش حشرات آزاردهنده است و منجر به خارش بیش از حد می شود. خطر ابتلا به بیماری های عفونی مانند بیماری لایم نیز با گزش حشرات وجود دارد. بیماری لایم خود را با بثورات پوستی جدی نشان می دهد. به عقیده متخصصان هر کنه ای باید به مدت 24 ساعت روی پوست شما باقی بماند تا بتواند شما را آلوده کند. در غیر این صورت بیماری به شما منتقل نمی شود. بهتر است بعد از گشت و گذار در جنگل و طبیعت بلافاصله دوش بگیرید و بدن تان را بررسی کنید. برای پیشگیری از هر نوع گزشی بهتر است شلوار و لباس آستین بلند بپوشید.
گرفتگی عضلات: کرامپ ها یا گرفتگی های شدید عضلانی معمولا در طی فعالیت سنگین در هوای گرم اتفاق می افتند. عضلاتی که بیشتر از همه دچار اسپاسم های گرمایی می شوند، عضلات پشت ساق پا، بازوها، شکم و کمر هستند. اگر شما هم از کرامپ های گرمایی رنج می برید، بهتر است تا حد ممکن فعالیت تان را در ساعات اوج گرما کاهش دهید و قبل و بعد از ورزش، از نوشیدنی های خنک مثل نوشیدنی های ورزشی که حاوی مقادیر مناسبی از الکترولیت ها هستند استفاده کنید.
منبع خبر: دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
نظر دهید